| Contact

Reacties uit het land

Found messages 1 to 2 from 7  [ <<  1 2 3 4  >> ]

orkanen en explosies

Geachte heer/mevrouw,

Ik heb me altijd al afgevraagd of het niet mogelijk is om in het oog van een orkaan één of meerdere explosieve te droppen. Om zo de vernietigende slurf, door de luchtdruk verplaatsing van de explosies, uit elkaar te laten vallen. Vooral de tropische orkanen die vanuit zee naar het vaste land komen om zo de schade te beperken.

 Met vriendelijke groet,

M. Henderik

wervelwinden

Beste NOBD,
Ik fiets veel en heb wat dat betreft regelmatig te maken met verschillende soorten winden: Tegenwind, wind-mee, zijwaartse winden, wind stilte enz. Op zichzelf niet speciaals en ik heb ook helemaal niets tegen wind; wind hoort er gewoon bij. Wat mij wel verontrust is, dat er bepaalde gebieden zijn, met name open akkers en landbouw gebieden, waar deze winden samen gaan rondhangen en krachtiger worden. Soms zelfs zie ik ze groeperen tot kleine draaikolken die stof en zand mee omhoog nemen. Zou u denken dat dit voorlopers zijn van wervelwinden en eventueel kunnen overgaan in orkanen?

Ik vind dat hier iets aan gedaan moet worden. Wellicht kunnen landbouwers, die deze winden de ruimte geven om zich te ontwikkelen, beter in de gaten worden gehouden en kan men ze verplichten om op open velden bomen te planten die ervoor zorgen dat deze verschillende winden niet meer in staat zijn groepen te vormen en straks grotere schade aan gaan brengen.

Bedankt voor uw goede werk!  Frank, Rozendaal GLD
Found messages 1 to 2 from 7  [ <<  1 2 3 4  >> ]