Nieuws > Windhoos niet overgegaan in Orkaan

09:41:45 31.07.2009 Archief | Terug


Windhoos niet overgegaan in Orkaan

Was er sprake geweest van een orkaan dan had Dalfsen er nu zo bij kunnen liggen.

Windhoos veroorzaakt flinke schade in buitengebied van Dalfsen
Dalfsen , 30-07-2009

Donderdagavond 30 juli heeft een windhoos tussen circa 19.40 en 20.00 uur veel schade veroorzaakt in het buitengebied van de gemeente Dalfsen. Aan de Dedemsweg en ten oosten van deze weg, in de richting van Dedemsvaart, raakten tientallen bomen ontworteld en liepen enkele woningen flinke schade op. De brandweergroepen van Dalfsen, Nieuwleusen en Lemelerveld zijn op dit moment nog volop aan het werk om de wegen vrij te maken. Hierbij is ook een hoogwerker ingezet van de brandweer uit Zwolle. Ook een aantal agrariërs uit het gebied biedt een helpende hand.
 
 
De woningen die door de windhoos werden getroffen staan aan de Middeldijk en aan de Veldweg. Op de Middeldijk waaiden alle pannen van het dak van een woning en liep het garagebedrijf ernaast grote schade op. Een tweede woning aan deze weg raakte zo beschadigd dat een inspectie van Bouw- en Woningtoezicht noodzakelijk was. Aan de Veldweg viel een boom op een huis. Met uitzondering van een licht knieletsel, deden zich verder geen persoonlijk letsel voor.
Op onder andere de volgende wegen vielen bomen om: De Stouwe, Veldweg, Dommelerdijk, Blikweg, Brouwersweg, Nieuweweg, Kringsloot-Oost, Arendnevenweg.

Bron: politie Ijselland

Gelukkig is deze inferno beperkt gebleven tot een windhoos. Wij bedanken de experts en adviseurs die deze stormachtige ontwikkelingen op de voet hebben gevolgd. De kans dat deze windhoos uit zou groeien tot orkaankracht ingeschat op "minimaal". Een verhoging van het dreigingsniveau was dan ook niet noodzakelijk.

Wij vragen alle burgers het hoofd koel te houden, de NOBD blijft waakzaam

Print   Printen
Acrobat   PDF
Arrow Right   Aanbevelen